День української писемності та мови

День української писемності та мови — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 27 жовтня. Здобувачі освіти ліцею №13 долучились до проведення цього заходу.

Діти взяли участь у І етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Для молодших школярів було проведено свято “Наша мова калинова”. Учні 6-х класів виконували онлайн – завдання вікторини “Знавці українського”. Здобувачі і здобувачки освіти 7-8 класів спробували свої вміння та навички у конкурсі лінгвістичних загадок «Писемність – це мистецтво перетворювати думки на вічність».

Старшокласники доєднались до мільйонів українців у світі, які писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Мета мовознавчих заходів – розвивати свідоме прагнення до вивчення української мови, виховувати увагу й повагу до рідного слова, популяризувати грамотне спілкування державною мовою.

Учні, беручи участь у таких конкурсах, переконуються, що мова Тараса Шевченка, Лесі Українки, Ліни Костенко – прекрасна і вічна. Не можна здолати народ, який володіє такою мовою!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *