Відкриття меморіальної дошки на честь Героя

22 жовтня в ліцеї №13 відкрили меморіальну дошку на честь випускника школи Сергія Борщова.

На подвір‘ї навчального закладу зібрались рідні та друзі Сергія, вчителі, діти. Пригадали життєвий шлях полеглого героя. Народився мужній воїн 20 жовтня 1978 року. Навчався у школі №13. Вищу освіту здобував на економічному факультеті ПДАТУ, проходив стажування у Великій Британії та США.

До лав українського війська потрапив після мобілізації у вересні 2022. Старший лейтенант Сергій Борщов був командиром стрілецького взводу 106 окремої бригади територіальної оборони. Захисник загинув 6 січня 2024 року, виконуючи бойове завдання поблизу с.Кринки Херсонської області.

Сергія Борщова нагородили орденом “За мужність” III ступеня. Посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин Кам‘янця-Подільського». Перед присутніми на мітингу виступила мати воїна Ольга Борщова. Розповідаючи про свого сина, вона закликала старшокласників наполегливо оволодівати знаннями, адже вони знадобляться їм, молодим, для відбудови країни. У виступах тих, хто знав Сергія, зазначалось, що він був надзвичайно скромний, врівноважений, відповідальний, любив читати книги. Вшановуючи пам‘ять полеглого героя, проголошувалась хвилина мовчання, звучала тужлива пісня «Пливе кача…». Присутні поклали квіти до меморіальної дошки мужньому захиснику.

Відтепер обличчя Сергія Борщова , навіки закарбоване в мармурі, буде нагадувати , завдяки кому ми можемо жити, вчитись і працювати. Прийдешні покоління мають знати, яку дорогу ціну заплатили українці за свою свободу і незалежність. Герої не вмирають ! Вони назавжди житимуть в серцях живих!

Колектив закладу висловлює слова вдячності батькам за виховання справжнього патріота, відважного камʼянчанина та мужнього сина незалежної України .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *