Тиждень географії

З метою підвищення інтересу до географії, досліджень навколишнього середовища, всебічного розвитку здобувачів освіти з 23 по 27вересня 2024 року в ліцеї №13 було проведено Тиждень географії і туризму. В рамках тижня були заплановані і проведені  різноманітні цікаві та науково-пізнавальні заходи. Здобувачі освіти 6-х класів разом із вчителем географії Оксаною ГЛАДИШ виготовляли сонячний годинник та вчились визначати за ним місцевий час.


В рамках відзначення Всесвітнього дня туризму для десятикласників було проведено зустріч з Володимиром МИСЬКО, керівником гуртків Кам’янець-Подільського позашкільного навчально-виховного об’єднання, на тему: «Туризм, географія та гроші», під час якої здобувачі освіти 10-А класу дізнались багато цікавої інформації із нумізматики і боністики.


Учні 11-Б класу здійснили екскурсію в Національний природний парк «Подільські Товтри», де відвідали палеонтологічну експозицію.


Також в рамках відзначення Всесвітнього дня туризму 27 вересня був проведений туристичний квест для здобувачів освіти сьомих класів. Школярі разом з класними керівниками Ольгою КІЦЕНЬКОЮ, Олександром СПАСЮКОМ, педагогом-організатором Оленою СТРЕЛЬБІЦЬКОЮ та тренерами станції юних туристів Лесею СТЕЦЮК і Єлізаветою ПОЦУЛКО здійснили похід до лісу, де були проведені туристичні змагання, вікторини. Найбільше дітям сподобалось долати смугу перешкод – «паралельні мотузки», «маятник», «метелик». Після змагань на всіх чекав смачний обід, який приготували на багатті. Вчитель географії Оксана ГЛАДИШ, провела змагання на визначення сторін горизонту за компасом та рух за азимутом. Семикласники прогулялись лісом, орієнтуючись за туристичною картою.


Тиждень географії виявився насиченим і цікавим. На практиці було доведено, що географічна наука корисна у сучасному світі і захоплює своїми незаперечними фактами та відкриттями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *